Date of Publishing:

ADVERTISEMENT


Architecture Design of Two Close Between House

Description About The Project

Two Close Between House designed by Abon Studio, get inspired by a huge residence whose main task is to stay functional, stylish and maximize privacy. The family residence built between two properties on a 450 m2 plot of land from which the owners get wonderful ocean views in the coastal suburb of Cape Town Llandudno. Indeed, the dual dwelling divided by one wall and a secret door. If the wall removed the dwelling becomes a four-bedroom single family residence. An aspect the architects are particularly proud of with this project is the amount of usable space they managed to achieve on such a small site. Whilst create spaces that do not interfere with the surrounding homes.

Solid concrete and granite rocks are the main materials of the house cladding and, together with wooden slats, hide a huge interior in three superimposed volumes. On the other hand, all floors are in a symmetrical design full of natural materials, large decorations and industrial style in earthy tones.

The first floor consists of three bedrooms, a large living room with dining area, kitchen and other function rooms. Besides, the second floor is more or less a relaxation area with a kitchen and an exit to a spacious terrace overlooking the ocean. The top part of the house and at the same time the smallest room. With its own bedroom and large wardrobe resembles a private den.

The Architecture Design Project Information:

Two Close Between House Despite Site Constraints by Abon Studio
A big section of the house has solid, closed off walls for increased privacy indoors.
Two Close Between House Despite Site Constraints by Abon Studio
Besides, the swimming pool and deck are facing the ocean and maximize the beautiful view.

ADVERTISEMENT


Two Close Between House Despite Site Constraints by Abon Studio
The fence bordering the site encloses the garden and the decks. Hence, creating a safe and intimate environment.
Two Close Between House Despite Site Constraints by Abon Studio
The social areas of this Two Close Between House are the most open and exposed, this one featuring a connection to a beautiful pergola.
Two Close Between House Despite Site Constraints by Abon Studio
Also, the staircase hall of this Two Close Between House has courtyard – inspired feel, with lots of greenery and a very open feel.

ADVERTISEMENT


Two Close Between House Despite Site Constraints by Abon Studio
The pergola of the Two Close Between House complements an outdoor dining area. It acts as an extension for the indoor living areas.
Two Close Between House Despite Site Constraints by Abon Studio
Also, oversized pendant lamps are hanging from the ceiling, adding a sophisticated vibe to the staircase hall.
Two Close Between House Despite Site Constraints by Abon Studio
The open concept kitchen of the Two Close Between House casually extends into the living area.

ADVERTISEMENT


Two Close Between House Despite Site Constraints by Abon Studio
Greenery introduced inside the house through these mini courtyard sections.
Two Close Between House Despite Site Constraints by Abon Studio
Especially, the ocean views can be admired from upstairs and play a big role in the decor of this Two Close Between House.
Two Close Between House Despite Site Constraints by Abon Studio
The plan of the house.

ADVERTISEMENT


Two Close Between House Despite Site Constraints by Abon Studio
Two Close Between House Despite Site Constraints by Abon Studio
Two Close Between House Despite Site Constraints by Abon Studio

ADVERTISEMENT


Two Close Between House Despite Site Constraints by Abon Studio
The section of this Two Close Between House.

ADVERTISEMENT


The Two Close Between House Gallery:


ADVERTISEMENT


Text by the Architects: The official name we gave this project is Two Close Between house, the name is derived from the actual constraints of the site’s surroundings along with the functionality of the building.

Photo credit: James Mitchell | Source: Abon Studio

For more information about this project; please contact the Architecture firm :
– Add: Hout Bay, Cape Town, 7806, South Africa
– Tel: +27 (0)72 446 9004
– Email: [email protected]

More Projects in South Africa here:



ADVERTISEMENT

Latest Post