Date of Publishing:

ADVERTISEMENT


Architecture Design of Beira Mar Residence in Maragogi

Description About The Project

Beira-Mar Residence in Maragogi designed by Porto Neves Arquitetura, located in a seafront located lot with the generous views of the landscape surrounding.

On the West facade, an extensive pergola with vegetation (arbor) shelters the cars and conducts to the entrance. From where the living room, kitchen, and integrated balcony are unfolded, and next, the viewing of the sea. Also, two of the five suites are on the ground floor, and three of them are on the first floor. Being that the main suite is separated from the two others on the first floor, which is interconnected by a wooden floor walkway. Hence, that enables the walking through the central void, a space with the double right foot, from where it’s possible to appreciate from the floor to the wooden roof, with plump eucalyptus scissors, and a view to the sea, always present.

In addition to this, the terrace, which occupies all the frontal extent of the house. It subdivided into a relaxation area with nets (in front of the ground floor suites), living areas integrated into the living room, and a gourmet area integrated into the kitchen and the pool through the wooden deck that also conducts to the exit that leads to the sea.

The Architecture Design Project Information:

The Beira Mar Residence designed with open plan. Also, almost rooms have the outside views to the pool.

ADVERTISEMENT


Beira-Mar Residence in Maragogi, Brazil by Porto Neves Arquitetura
Besides, all of the frontal facades have huge glass cloths, unveiling the sea, which all the rooms of this Beira Mar Residence have a view of, including the generous bathroom of the main suite.

ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Beira-Mar Residence in Maragogi, Brazil by Porto Neves Arquitetura
Beira-Mar Residence in Maragogi, Brazil by Porto Neves Arquitetura

ADVERTISEMENT


Beira-Mar Residence in Maragogi, Brazil by Porto Neves Arquitetura
Beira-Mar Residence in Maragogi, Brazil by Porto Neves Arquitetura
Specially, the stairs, also in solid wood, conduct from the wooden floor walkway to the ground floor, lightly and subtly, as if the wooden floor crumbles into steps.

ADVERTISEMENT


Beira-Mar Residence in Maragogi, Brazil by Porto Neves Arquitetura
Beira-Mar Residence in Maragogi, Brazil by Porto Neves Arquitetura

ADVERTISEMENT


Beira-Mar Residence in Maragogi, Brazil by Porto Neves Arquitetura

ADVERTISEMENT


Beira-Mar Residence in Maragogi, Brazil by Porto Neves Arquitetura
Beira-Mar Residence in Maragogi, Brazil by Porto Neves Arquitetura

ADVERTISEMENT


Beira-Mar Residence in Maragogi, Brazil by Porto Neves Arquitetura

ADVERTISEMENT


Beira-Mar Residence in Maragogi, Brazil by Porto Neves Arquitetura
Beira-Mar Residence in Maragogi, Brazil by Porto Neves Arquitetura

ADVERTISEMENT


The great tables, sofas, and benches in solid wood on the terraces and bathrooms, alludes to the rusticity and simplicity of the beach mood of this Beira Mar Residence.
Beira-Mar Residence in Maragogi, Brazil by Porto Neves Arquitetura

ADVERTISEMENT


Beira-Mar Residence in Maragogi, Brazil by Porto Neves Arquitetura
Besides, the furniture design with open closets in the bedrooms searches for practicality and lightness, beyond the snuggle complemented by the lighting project

ADVERTISEMENT


Beira-Mar Residence in Maragogi, Brazil by Porto Neves Arquitetura
The plan of Beira Mar Residence.
Beira-Mar Residence in Maragogi, Brazil by Porto Neves Arquitetura

ADVERTISEMENT


Beira-Mar Residence in Maragogi, Brazil by Porto Neves Arquitetura
Beira-Mar Residence in Maragogi, Brazil by Porto Neves Arquitetura

ADVERTISEMENT


Beira-Mar Residence in Maragogi, Brazil by Porto Neves Arquitetura

ADVERTISEMENT


Beira-Mar Residence in Maragogi, Brazil by Porto Neves Arquitetura

ADVERTISEMENT


Beira-Mar Residence in Maragogi, Brazil by Porto Neves Arquitetura

The Beira Mar Residence in Maragogi Gallery:

Text by the Architects:  In a seafront located lot, at the Maragogi-AL beach, we design the architecture and interiors of this beach house with five suites. That open themselves generously to the landscape. Conceived in a mixed structure of metallic pillars and beams, with concrete slabs, and covering in wood. We explored the spatiality provided by these structural systems, with great gaps and fluid and integrated spaces for Beira Mar Residence.

Photo credit: Walter Dias | Source: Porto Neves Arquitetura

For more information about this project; please contact the Architecture firm :
– Add: Av. Agamenon Magalhães, 2939 Sala 209, Espinheiro.
– Tel: +55 81 3033-2804
– Email: [email protected]

More Projects in Brazil here:



ADVERTISEMENT

Latest Post