Date of Publishing:

ADVERTISEMENT


Architecture Design of Bona Vista House

Description About The Project

Bona Vista House designed by Architect Prineas, inspired by the warmth of the pre-existing, the house sees the expansion of a familiar heritage home as it embraces a more meaningful use of its large allotment. Indeed, Studio Prineas take cues from the surrounding context in conjuring a contemporary series of spaces, all brought together through a considered refinement. Also, a reinterpretation of the characterful features of the home’s Federation frontage and a coalescence of living spaces with the exterior garden and pool through an internal level change. Hence, forging a warm domestic setting for family life.

In line with heritage guidelines, the council was highly prescriptive of the building envelope, forms, and materials of the new addition. The architecture embraces the hip roof profile. While introduce an unconventional internal ceiling line; a surprising and memorable volume articulated by partially obscured skylights filtering natural light.

Facing the street, the home remains unchanged but restored, with the original rooms left unaltered, reinforcing their era and formality. As the plan opens and the circulation connects the internal zones, the spaces naturally open to a shared living, dining and kitchen space. This open space then spills out onto the rear landscaped yard, which also reflects a structured arrangement, and is bookended by an outdoor entertaining structure.

Internally, the original rooms are left intact. While circulation paths reconfigured to increase connectivity and accessibility. Studio Prineas has drawn a level of change that once separated house and garden into the interior. Therefore, forging a distinction between the old and new architecture, and connecting the new addition to the landscape.

The Architecture Design Project Information:

Bona Vista House with a Warm and Cozy Spaces by Architect Prineas
For this Bona Vista House, the design celebrates the sheer delight of open space, natural light and connection to landscape. Coming into the space evokes that big-sigh, laid-back luxury of coming home.
Bona Vista House with a Warm and Cozy Spaces by Architect Prineas

ADVERTISEMENT


Bona Vista House with a Warm and Cozy Spaces by Architect Prineas
Red stack bond brick forms a robust datum that grounds the open living spaces.
Bona Vista House with a Warm and Cozy Spaces by Architect Prineas
Bona Vista House with a Warm and Cozy Spaces by Architect Prineas

ADVERTISEMENT


Bona Vista House with a Warm and Cozy Spaces by Architect Prineas
Bona Vista House with a Warm and Cozy Spaces by Architect Prineas
The stunning outdoor landscape of this house brings the airy feeling and peaceful spaces for this Bona Vista House.
Bona Vista House with a Warm and Cozy Spaces by Architect Prineas

ADVERTISEMENT


Bona Vista House with a Warm and Cozy Spaces by Architect Prineas
Bona Vista House with a Warm and Cozy Spaces by Architect Prineas
Once insides, the interior with the natural wooden material creates cozy spaces for this Bona Vista House.
Bona Vista House with a Warm and Cozy Spaces by Architect Prineas

ADVERTISEMENT


Bona Vista House with a Warm and Cozy Spaces by Architect Prineas
Dual-toned curtains playfully align with the ornate sills of the original windows, and lighting provides scale and focus for this Bona Vista House.
Bona Vista House with a Warm and Cozy Spaces by Architect Prineas
The integrated kitchen and dinning area of the Bona Vista House equip with modern furniture and arranged neatly.

ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


The Bona Vista House Gallery:


ADVERTISEMENT


Text by the Architects: Nestled in Sydney’s quiet inner-West, Bona Vista House by Studio Prineas reinterprets the characterful features of its Federation frontage, forging a warm domestic setting for family life. Applying a holistic gaze, Studio Prineas developed a considered vision for all aspects of the project; architecture, planning, custom joinery, furniture, and styling.

Photo credit: Chris Warnes | Source: Architect Prineas

For more information about this project; please contact the Architecture firm :
– Add: 504/19A Boundary St, Rushcutters Bay NSW 2010, Australia
– Tel: +61 2 9332 2006
– Email: [email protected]

More Projects in Australia here:



ADVERTISEMENT

Latest Post