Architecture Design of Hidden House

Description About The Project

Hidden House designed by by Architects 49 to meet the desire of the owner about the house which prioritise the privacy, rarely socialize yet comfortable for themselves. Therefore, the architect focused on the owner’s requirements to create a unique concept for the project.

The zoning requirements of public and private areas became one of the key design concepts. A U-shaped arrangement was found to be the best solution to achieve the architect’s hypothesis in terms of layout and composition. There are separate public and private entrances. Also, a covered living terrace acts as a transitional space and buffer zone between the formal and family living areas. The swimming pool, situated at the rear of the grey travertine wall, also serves to distance the public and private areas. Thus, if the formal living area is utilized for a function, the family living room can be occupied without disturbance and remain private.

In addition to this, the name “Hidden House” is derived from the appearance of the front façade which gives little clue as to what lies beyond. Perhaps even to the extent of being unwelcoming or non-existent. Besides, solid walls used to shield the interior spaces from neighbors and provide privacy. In contrast, the solid façade allows for the house within its boundaries to have an open layout with more fenestration as the privacy has largely been achieved by the solid external walls.

The Architecture Design Project Information:

Hidden House to Enjoy Privacy in Taling Chan, Thailand by Architects 49
From the exterior, the house is steady with the solid walls to create the privacy for the owner.
Hidden House to Enjoy Privacy in Taling Chan, Thailand by Architects 49
Hidden House to Enjoy Privacy in Taling Chan, Thailand by Architects 49
Hidden House to Enjoy Privacy in Taling Chan, Thailand by Architects 49
Hidden House to Enjoy Privacy in Taling Chan, Thailand by Architects 49
The pool of Hidden House located behind the grey travertine wall also makes the distance between the public and private area.
Hidden House to Enjoy Privacy in Taling Chan, Thailand by Architects 49
The ceiling designed with unique shapes makes the room higher and special. Also, light filtering in from the slim skylight and tapered ceiling above creates a play of shifting light and shadow throughout the day. The animated light breathes life into the space, like dancers moving to the rhythm of music.
Hidden House to Enjoy Privacy in Taling Chan, Thailand by Architects 49
Hidden House to Enjoy Privacy in Taling Chan, Thailand by Architects 49
The living room is cozy area with the wooden wall and floor.
Hidden House to Enjoy Privacy in Taling Chan, Thailand by Architects 49
One of the key visuals in this Hidden House is the sculptural main staircase, dubbed “a stairway to heaven.” It resembles a piece of art conveying a spectacle of anti-gravity.
Hidden House to Enjoy Privacy in Taling Chan, Thailand by Architects 49
Hidden House to Enjoy Privacy in Taling Chan, Thailand by Architects 49
The floor plan of the house.
Hidden House to Enjoy Privacy in Taling Chan, Thailand by Architects 49

The Hidden House Gallery:

Text by the Architects: We value and enjoy our privacy and rarely socialize. Consequently, we would not want anyone from the outside being able to look in at us. But amongst ourselves, we have a very enjoyable rapport. Therefore, we would like to be able to separate the formal public living room from the family living area while providing the ability for the occasional sneak peek”. That was the initial conversation between the house owner and A49HD 5 years ago.

Photo credit: W Workspace| Source: Architects 49

For more information about this project; please contact the Architecture firm :
– Add: 81 Soi Sukhumvit 26, Khlong Tan, Khlong Toei, Bangkok 10110, Thailand
– Tel: +66 2260 4370
– Email: [email protected]

More Projects in Thailand here:


Latest Post