Pie House designed by Greenbox Design is an impressive and stunning project. The house showcases the new architecture interpretation, combines the crispy on the outside and soft on the inside. Also, the white tone of the house is like a canvas for the frontage trees which create light and shadow in the afternoon. It represents light and time spectacle that changing each time of the day. From this form of frontage, it creates new and interesting corner on the right side of the wall. As there will be a Bakery’s shop setting up in the future. In addition to this, this overall image can reflect the behavior of the owners who are steadiness with softness hidden inside.

The connection of the house, composed of vertical and horizontal dimension,designated in a form of the house with the pitched roof falling to the south. The frontage wall has different level due to the imperfection of the area and the different privacy’s need of the area inside. Once insides, the bedroom located in the first floor, offers the pool’s view with high privacy. The designs of living room, dining room, kitchen and bedroom also show the sophisticated ideas. Indeed, this home might not suit for someone who only needs place to sleep but this home is a place for a warm family to be together.

The Architecture Design Project Information:

Pie House, An Impressive White Concrete Block by Greenbox Design
Pie House, An Impressive White Concrete Block by Greenbox Design
Pie House, An Impressive White Concrete Block by Greenbox Design
The white tone of the house makes the frontage trees prominent and respect nature surrounding.
The house includes courtyard, in compact area, to connect all parts of the house, featured in vertical and horizontal dimension which connecting the working space with the children’s space in vertical dimension.
Pie House, An Impressive White Concrete Block by Greenbox Design
Pie House, An Impressive White Concrete Block by Greenbox Design
In the second floor area, the sun will shine through all day, which using the benefit of the sun ray to help drying clothes faster. Therefore, this is a few parts of the house composure. It is an exclusive house.
Pie House, An Impressive White Concrete Block by Greenbox Design
Pie House, An Impressive White Concrete Block by Greenbox Design
Pie House, An Impressive White Concrete Block by Greenbox Design
Pie House, An Impressive White Concrete Block by Greenbox Design
Pie House, An Impressive White Concrete Block by Greenbox Design
Pie House, An Impressive White Concrete Block by Greenbox Design
The room is convenient for raising a child with the best quality of living.
Pie House, An Impressive White Concrete Block by Greenbox Design
Pie House, An Impressive White Concrete Block by Greenbox Design
Pie House, An Impressive White Concrete Block by Greenbox Design
Pie House, An Impressive White Concrete Block by Greenbox Design
Pie House, An Impressive White Concrete Block by Greenbox Design
The spacious corridor with glass balustrade further enhances the open space and the view down to the lower floor.
Pie House, An Impressive White Concrete Block by Greenbox Design
In additon to this, the room with wall cabinets displays books and personal interests.

The PIE House Gallery:

Text by the Architects: This ‘Pie House’, with its own specialty, belongs to two ladies who want to start building a family together. Therefore, this is the beginning for the new architecture interpretation. We try to leave the housing typology behind and then figure out the relativity of the behavior, area and time until this house has a combination of crispy on the outside and soft on the inside.

Photo credit: Panoramic Studio| Source: Greenbox Design

For more information about this project; please contact the Architecture firm:

– Add: L25, 25 Bligh St, Sydney NSW 2000
– Tel: +61 2 8069 8930
– Email: [email protected]

More Tour of Houses here:


Latest Post