Date of Publishing:

ADVERTISEMENT


Architecture Design of Hillside House

Description About The Project

Hillside House designed by Cote Architects is an impressive project, which set on the on the site’s highest point, offers a breathtaking views of the surrounding hillsides. From the exterior, the house covered with the green trees, makes itself blend in with the nature. The facade with green vines along the roof, corridor, and balcony moderates direct sun shining. While effectively allowing sun streaks to flow into the void and providing privacy for the internal area. Indeed, this is a useful way to minimize radiation and filter sunlight.

The designer’s aim is to establish an indefinite boundary so that people can be exposed to nature and that nature impacts humans in the most balanced way. The Hillside House, at its core, serves as a hub for reinforcing human-nature interaction.

The first and second floors two stacked boxes with continuously interwoven solid voids to effectively ventilate and bring more natural light into every corner. Hence, creating the living environment for the house itself. Also, the views penetrated through many layers of voids, generate the depth of the space.

On the other hand, the mezzanine formed by the altitude difference between the basement and the first floor. It is a terrace designed to connect the view from the hillsides to the home and vice versa. The expansion of the second floor above the block of the first floor and the mezzanine enables the house to control the sunny angles and create a shady area around the lower level. Besides, the shaded area between the second and mezzanine floors serves as an air buffer, allow the house to be ventilated and cooled.

The Architecture Design Project Information:

Hillside House, Stunning House with Breathtaking views by Cote Architects

ADVERTISEMENT


Hillside House, Stunning House with Breathtaking views by Cote Architects
Hillside House, Stunning House with Breathtaking views by Cote Architects
Indeed, when approaching the Hillside House, we feel immersed in tropical nature thanks to the facade and green corridor. The house has a steel frame structure with a covering shell, including an aluminum door, a lightweight concrete surface, and a layer of vines covering the exterior.

ADVERTISEMENT


Hillside House, Stunning House with Breathtaking views by Cote Architects
Hillside House, Stunning House with Breathtaking views by Cote Architects

ADVERTISEMENT


Hillside House, Stunning House with Breathtaking views by Cote Architects
Hillside House, Stunning House with Breathtaking views by Cote Architects

ADVERTISEMENT


Hillside House, Stunning House with Breathtaking views by Cote Architects

ADVERTISEMENT


Hillside House, Stunning House with Breathtaking views by Cote Architects
From the first to the second floor, the spaces are interconnected by a chain of links between stairs, corridors, and terraces surrounding the void core in the middle of the house.

ADVERTISEMENT


Hillside House, Stunning House with Breathtaking views by Cote Architects
Besides, the large void promotes cooling air convection of the Hillside House and widens the view from the house to the hillsides.
Hillside House, Stunning House with Breathtaking views by Cote Architects

ADVERTISEMENT


Hillside House, Stunning House with Breathtaking views by Cote Architects
Hillside House, Stunning House with Breathtaking views by Cote Architects

ADVERTISEMENT


Hillside House, Stunning House with Breathtaking views by Cote Architects
Hillside House, Stunning House with Breathtaking views by Cote Architects

ADVERTISEMENT


Hillside House, Stunning House with Breathtaking views by Cote Architects
Hillside House, Stunning House with Breathtaking views by Cote Architects

ADVERTISEMENT


Hillside House, Stunning House with Breathtaking views by Cote Architects
Hillside House, Stunning House with Breathtaking views by Cote Architects

ADVERTISEMENT


The plan of Hillside House.

ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


The Hillside House Gallery:

Text by the Architects: The Hillside house located on a hillside west of Hue City, Vietnam. The architects have made it as simple as possible because of the inherent beauty of the surrounding terrain. The construction site has a gradually descending slope and surrounded by green gardens. The Hillside House designed with two stories on the site’s highest point, provide a breathtaking view of the surrounding hillsides. A pathway cut through the ground opens into a basement, allow family vehicles to access the center of the house. There are two landscaped walkways along the slope towards the hall and a BBQ yard on both sides.

Photo credit: Hoang Le| Source: Cote Architects

For more information about this project; please contact the Architecture firm :
– Add: 90 Phan Văn Trường, Hue, Vietnam
– Tel: +84 91 405 00 91
– Email: [email protected]

More Projects in Vietnam here:



ADVERTISEMENT

Latest Post