Date of Publishing:

ADVERTISEMENT


Architecture Design of Cobblestone House

Description About The Project

Cobblestone House designed by 1+1>2 Architects to adapt the requirement for energy – efficient architecture. Also creates space for children to live, study and experience diversely, which is close to nature. Cobblestone House is made with materials: a bamboo ceiling, bamboo blinds, Thai and Muong ethnic brocade fabric, clear Black Dao doors (window panes of Dao Den people), ground concrete, ceramic tiles, and traditional ceramic village ventilation bricks.

The first floor includes the open courtyard in front, buffer space to avoid dust and noise, then the living room, which connected to the kitchen and ends with ventilated skylight and could take the natural lighting. Also, over 2m high horizontal windows on the first level provide light and ventilation while minimizing dust and noise and preserving the building’s unique qualities. In addition to this, the entire living area covered by a bamboo ceiling. The master bedroom and the kids’ room are on the second floor. Besides, the children’s bedroom is multi-functional, which could be a family living space and a place for children to study.

In addition to this, every area of this house is contemplative (consistent): Green trees, sunlight, and the aroma of plants greet you as you open the entrance. (Opening the door is to “touch” the green trees, the shade of the sun, and the scent of plants and trees.). On the 3rd floor, the space’s center is the worship room that looks over the large balcony, two sides of the bedroom, and a working room. Moreover, the altar room has a simple system of pulling down bamboo blinds to create privacy and the solution of opening the door for natural ventilation. Terrace, tum floor – desire to preserve memories for young children with a natural gravel yard.

The Architecture Design Project Information:

Indeed, Cobblestone House creates a practical quantitative solution. Natural ventilation guarantees the cool southeast wind, two skylights, pressure differential, and natural ventilation are prioritized.

ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Also, walking barefoot on gravel could help to massage feet, increase children’s interaction with nature, and partly pull children away from technological devices, which urgent society nowadays often forgets.
Lightweight concrete bricks are used in the wall’s construction for maximum insulation. The planting of trees in large arrays that widely canopy on the roof also participates in reducing the amount of heat transferred into the using spaces.

ADVERTISEMENT


Indeed, the two skylights combined with delicate windows help all rooms have natural light for this Cobblestone House, and each toilet has two windows.

ADVERTISEMENT


Floor plan of this Cobblestone House.

ADVERTISEMENT


Cobblestone House with Unique Living Space by 1+1>2 Architects

ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


The Cobblestone House Gallery:

Text by the Architects: Cobblestone house is located in the Red River village of Bat Trang, a traditional pottery community in Northern Vietnam. The architect is also the owner of the house. He has accumulated the culture through working with ethnic minorities for many years. He loves the cultural identity and traditional colors of the highland villages, along with the pottery of Bat Trang village – where he was born to create his unique living space. 

Photo credit: Nguyen Duy Thanh | Source: 1+1>2 Architects

For more information about this project; please contact the Architecture firm :
– Add: Tầng 5, 24 Hòa Mã, P. Phạm Đình Hổ,
Q. Hai Bà Trưng, Hà Nội, Việt Nam
– Tel: (+84-24) 39764253
– Email: [email protected]

More Projects in Vietnam here:



ADVERTISEMENT

Latest Post