Date of Publishing:

ADVERTISEMENT


Architecture Design of House in Erl 

Description About The Project

House in Erl designed by Architekt Torsten Herrmann is an elegant house with the unique design. Located in Erl, Austra, the house has a slight slope that rises from West to East with an entrance and a wide garage driveway. From there it develops in length and harmonious with the nature surrounding.

The residential building divided into two wings – one on the street and one on the slope. In between, there is a narrow connecting part. Using this U-shaped floor plan, it is possible to create a building that is organized around a private inner courtyard. It opens to the South and becomes the central outer space.

The facades of the house are plastered in white. Combined with subtle exposed concrete elements, it integrates the house into the surroundings. There is a spacious kitchen and dining area on the ground floor and the living room in the rear wing. Also, the upper floor also based on the division into two parts: the parents’ suite facing the street, and the children’s room with space to play on the slope side of the building.

The Architecture Design Project Information:

House in Erl Integrates into Surroundings by Architekt Torsten Herrmann
From the exterior, the house is elegant with the white plastering. Also, a small staircase leads to the House in Erl inside.
House in Erl Integrates into Surroundings by Architekt Torsten Herrmann
The House in Erl divided into two wings – one on the street and one on the slope with a large garage.

ADVERTISEMENT


The extensive glazing is frameless. The ventilation sash and garage door are in untreated oak.
House in Erl Integrates into Surroundings by Architekt Torsten Herrmann

ADVERTISEMENT


House in Erl Integrates into Surroundings by Architekt Torsten Herrmann

ADVERTISEMENT


The main material of the house interior is oak.
House in Erl Integrates into Surroundings by Architekt Torsten Herrmann

ADVERTISEMENT


House in Erl Integrates into Surroundings by Architekt Torsten Herrmann
The living room of the House in Erl designed simply with bright tone of white plaster wall and ceiling.
House in Erl Integrates into Surroundings by Architekt Torsten Herrmann

ADVERTISEMENT


A long corridor with large glass panel allows views to the outside.
House in Erl Integrates into Surroundings by Architekt Torsten Herrmann
House in Erl Integrates into Surroundings by Architekt Torsten Herrmann

ADVERTISEMENT


House in Erl Integrates into Surroundings by Architekt Torsten Herrmann

ADVERTISEMENT


House in Erl Integrates into Surroundings by Architekt Torsten Herrmann
The floor plan of the house.

The House in Erl Gallery:

Text by the Architects: The house in Erl is in a residential area with one house after the next. The property has a slight slope that rises from west to east. Set back a little from the street, the building adjoins the western boundary with an entrance and a wide garage driveway. From there it develops in length and gently blends into the small-scale building structure.

Photo credit: Gustav Willeit | Source: Architekt Torsten Herrmann

For more information about this project; please contact the Architecture firm :
– Add: Frau-Hitt-Straße 16, 6020 Innsbruck, Australia
– Tel: +43 676 3926082
– Email: [email protected]://www.torstenherrmann.com

More Projects in Austria here:



ADVERTISEMENT

Latest Post