Date of Publishing:

ADVERTISEMENT


Architecture Design of Premia de Dalt House

Description About The Project

Premia de Dalt House designed by ALVMTR is an impressive project which offers a stunning view to the sea and is harmonious with the nature. Also, it adapts perfectly the owner’s demand to enjoy the daily life with the a common living space with access to the outside, an integrated kitchen, two bedrooms, a flexible environment for daily use or office, two bathrooms, a toilet, and a garage.

For this house, it organized on two levels. An open ground floor of a public nature, without subdivisions and large windows with access to an exterior deck. Also, with the aim of creating a living space with a strong connection to an exceptional environment. In addition to this, the private rooms take refuge on the upper level in search of intimacy.

From the outside, this division of the public and private levels is clearly materialized. Reinforced concrete retaining walls embedded in the hillside and steel H pillars allow the opening of large windows, forming a base of exposed concrete and transparent planes. Meanwhile, the upper level is clad in its four facades with wood finished PVC boards, with a system of sliding panels that allow protection against sunlight, and open to enjoy the views. A design of simple lines, without ornamentation and attention to detail, stands out.

The Architecture Design Project Information:

Premia de Dalt House for Great Panoramic View of Sea by ALVMTR
The Premia de Dalt House’s idea is put in tension by introducing the vertical dimension: A double height opening connects public life with private life on the upper level, in an open and flexible space that organizes and distributes the environments around it.

ADVERTISEMENT


Premia de Dalt House for Great Panoramic View of Sea by ALVMTR
Indeed, taking advantage from a prime location, the Premia de Dalt House designed to offer a spectacular views to the beach.
Premia de Dalt House for Great Panoramic View of Sea by ALVMTR
Besides, the ceiling wall perforated to bring a sense of ventilation to the room.

ADVERTISEMENT


Premia de Dalt House for Great Panoramic View of Sea by ALVMTR
Premia de Dalt House for Great Panoramic View of Sea by ALVMTR
Also, an integrated dinning kitchen area is an ideal place for the owner to gather.

ADVERTISEMENT


Premia de Dalt House for Great Panoramic View of Sea by ALVMTR

ADVERTISEMENT


Premia de Dalt House for Great Panoramic View of Sea by ALVMTR

ADVERTISEMENT


Premia de Dalt House for Great Panoramic View of Sea by ALVMTR
The bedroom of this Premia de Dalt House creates the open spaces to take the outdoor views. Also, the large curtain to ensure the privacy for the owners.

ADVERTISEMENT


Premia de Dalt House for Great Panoramic View of Sea by ALVMTR
Premia de Dalt House for Great Panoramic View of Sea by ALVMTR

ADVERTISEMENT


Premia de Dalt House for Great Panoramic View of Sea by ALVMTR

The Premia de Dalt House Gallery:

Text by the Architects: The house, located in Premiá de Dalt (a neighborhood on the outskirts of Barcelona), is the new home of a young couple, on a steeply sloping plot and with a great panoramic view of the sea. Also, the project had to offer a common living space with access to the outside, an integrated kitchen, two bedrooms, a flexible environment for daily use or office, two bathrooms, a toilet, and a garage.

Photo credit: | Source: ALVMTR

For more information about this project; please contact the Architecture firm :
– Add: Montevideo, Uruguay
– Instagram: https://www.instagram.com/alvmtr/

More Projects in Spain here:



ADVERTISEMENT

Latest Post