Date of Publishing:

ADVERTISEMENT


Architecture Design of Landscape House

Description About The Project

Landscape House designed by Mabire Reich from the original 1930s house located at one end of a 300 square meter plot on a ridge of Armorican Massif, with a narrow garden extending from the front. Having lived in the property for six years before commencing work on the extension, the architects had grown to enjoy the garden and were determined to ensure as much external space was retained as possible when adding to the building’s volume.

Also, a path created from a play with successive terraces connected by ramps. Hence, forming an itinerary which opens successively to a patio, to the landscape of the heart of block’s small urban gardens and the great scenery on the Southern shores of the Loire. In addition to this, the development of this path defines a surface. The volume situated bellow this surface forms the extension of the house, a series of living spaces (living room, kitchen, workshop) connected by oblique views, put in relation through a play with the levels, without any interior door.

The use of wood and metal inside the extension continues onto its external surfaces, which are clad in corrugated aluminium that partially reflects light and reduces the structure’s visual weight. Also, materials used throughout the project further emphazise the differences between the old and new parts of the property, with the painted walls and decorative floor tiles of the old house contrasting with geometric patterned tiles and exposed wooden surfaces in the extension.

The Architecture Design Project Information:


ADVERTISEMENT


Landscape house features metal wall, sloping roof terrace by Mabire Reich
Landscape house features metal wall, sloping roof terrace by Mabire Reich

ADVERTISEMENT


The corridor connecting the old and new parts of Landscape House glazed on the side facing the central courtyard. Also, the glazing wraps around the adjacent elevation of the extension, providing an expansive view of the garden and the house beyond.
Landscape house features metal wall, sloping roof terrace by Mabire Reich
The new addition of Landscape House touches the existing house at one corner and extends around a courtyard in which wisteria, lilac and pear trees grow.
Landscape house features metal wall, sloping roof terrace by Mabire Reich

ADVERTISEMENT


Landscape house features metal wall, sloping roof terrace by Mabire Reich

ADVERTISEMENT


Landscape house features metal wall, sloping roof terrace by Mabire Reich
Besides, rooms within the extension feature open-plan interiors uninterrupted by doorways.

ADVERTISEMENT


Landscape house features metal wall, sloping roof terrace by Mabire Reich
Also, there is also a mezzanine level around the living room of Landscape House.
Landscape house features metal wall, sloping roof terrace by Mabire Reich

ADVERTISEMENT


Landscape house features metal wall, sloping roof terrace by Mabire Reich
Landscape house features metal wall, sloping roof terrace by Mabire Reich

ADVERTISEMENT


Landscape house features metal wall, sloping roof terrace by Mabire Reich
In addition to this, the double height ceiling with the hanging lamp create the luxurious spaces for the house.

ADVERTISEMENT


Landscape house features metal wall, sloping roof terrace by Mabire Reich
The kitchen of Landscape House designed meticulously, with the floor decorated with a checkered pattern and still enjoy the outdoor living spaces.
Landscape house features metal wall, sloping roof terrace by Mabire Reich

ADVERTISEMENT


Landscape house features metal wall, sloping roof terrace by Mabire Reich
The section.
Landscape house features metal wall, sloping roof terrace by Mabire Reich

ADVERTISEMENT


Landscape house features metal wall, sloping roof terrace by Mabire Reich
Ground floor plan.
Landscape house features metal wall, sloping roof terrace by Mabire Reich

ADVERTISEMENT


Site plan.
Cross section.

The Landscape House Gallery:

Text by the Architects: Extending a house means reducing the exterior space of a plot. The theme of the project that we developed for the “landscape house” is the restitution of an exterior space. The site of the project is located in Nantes (France), in an area established on a ridge of the Armorican Massif. The 300m² plot hosts at its bottom a small house as a testimony to the past worker of the neighborhood.

Photo credit: Guillaume Satre| Source: Mabire Reich

For more information about this project; please contact the Architecture firm :
– Add: 35 Rue des Olivettes, 44100 Nantes, France
– Tel: +33 2 40 36 43 89
– Email: [email protected]

More Projects here:



ADVERTISEMENT

Latest Post