Architecture Design of LO House

Description About The Project

LO House designed by Dado Castello Branco Arquitetura is elegant residence, located in Jardim Paulistano, São Paulo, originated the 750 sqm residence, which favors family interaction between the couple and their four offsprings. The idea of supporting the project in a monochromatic base moldes perfectly to the proposal of blending the house to its green surroundings, in such way that the eye cannot delimit what is the inside or the outside. As a result, there is a feeling of constant connection to nature.

On the ground floor, the LO House explored spacious rooms, open to one another. Also, positioned in such way that the garden and the green spots could always be seen. The architect drew the central “cabreuva” volume and based on it, arranged the other rooms: left to the entrance hall is the home theater and behind it, the kitchen and the pantry. On the right side of the box, the living room integrated to the porch and the enclosed home office.

In addition to this, striking characteristic of Dado’s style, the soft tones are evident on the finishes. Such as the “pedra madeira” stone on the facades and porch, the navona travertine throughout the ground floor and the reclaimed wood on the floor of the five suites and the couple’s sitting room. All above things bring the unique style and high end amenities for the residence.

The Architecture Design Project Information:

LO House, Create Harmony of Nature by Dado Castello Branco Arquitetura
The green environment surrounding LO House legitimizes the glass openings from floor to ceiling and the sliding doors in place of conventional windows.
LO House, Create Harmony of Nature by Dado Castello Branco Arquitetura
LO House, Create Harmony of Nature by Dado Castello Branco Arquitetura
In addition to this, the loungers arranged outside, which is the perfect place to relax and sunbathe next to the green swimming pool.
LO House, Create Harmony of Nature by Dado Castello Branco Arquitetura
LO House becomes sparkling under the electric light at night.
This is green courtyard of LO House with a paved vertical walkway.
LO House, Create Harmony of Nature by Dado Castello Branco Arquitetura
LO House, Create Harmony of Nature by Dado Castello Branco Arquitetura
LO House, Create Harmony of Nature by Dado Castello Branco Arquitetura
The living room of LO House extends and opens to outdoor to the green garden.
LO House, Create Harmony of Nature by Dado Castello Branco Arquitetura
Also, it has a small garden with a table for meals.
LO House, Create Harmony of Nature by Dado Castello Branco Arquitetura
Indeed, the vibrant yellow used to upholster the 1950’s armchairs adds a dash of boldness to the furniture.
LO House, Create Harmony of Nature by Dado Castello Branco Arquitetura
LO House, Create Harmony of Nature by Dado Castello Branco Arquitetura
The chandeliers adorn the splendor of the dining area.
LO House, Create Harmony of Nature by Dado Castello Branco Arquitetura
The house offers a library room and home office, equipped with a shelf filled with books.
Also, nature wooden is main material used for this room.
The bedroom is elegant with bright tone, matches perfectly between the wall and the curtain.
LO House, Create Harmony of Nature by Dado Castello Branco Arquitetura
LO House, Create Harmony of Nature by Dado Castello Branco Arquitetura

The LO House Gallery:

Text by the Architects: When crossing the entrance doorway, the spectator comes across a big wooden box, made of Cabreúva, which architect Dado Castello Branco defines as the “heart of the house”. The other social areas of LO House were distributed from that wooden box, into integrated spaces.

Photo credit: Filippo Bamberghi| Source: Dado Castello Branco Arquitetura

For more information about this project; please contact the Architecture firm :
– Add: R. Itacema, 128 – Itaim Bibi, São Paulo – SP, 04530-050, Brazil
– Tel: +55 11 3079-2088
– Email: [email protected]

More Projects in Brazil here:


Latest Post