JSL House designed by Bernardes Arquitetura is a truly art work of architecture design, with the idea of connection – visual, living and leisure spaces and spectacular views of the sea.

Arriving from the street, the house is impressive with the steel volume carefully arranged on the landscaping with tropical species. On the left side, a triangular pergola, ingeniously created from the extension of the steel beams protects the garage between the garden. Then, entering the house, a lowered area with traditional height later surpassed by the double-height, from the structural steel mesh.

Indeed, the house showcases the sophisticated design and talent of the architects. At the perimeter of the entire residence, metal extenders are attached directly to the beams, where fixed brises Soleil of the same material are installed, perpendicular to the bedrooms and gourmet area. This solution enables thermal comfort from the shading of the social area, which, in addition to the generous opening of the window frames, contributes to abundant natural ventilation. In addition to this, the house is a wonderful combination of living room idea; dining room idea; kitchen idea; bedroom idea; bathroom idea. So that, it brings the luxurious living spaces, high end amenities for anyone and ideal places to relax and enjoy the life as well.

The Architecture Design Project Information:

JSL House with The Privileging Views to The Sea by Bernardes Arquitetura
JSL House with The Privileging Views to The Sea by Bernardes Arquitetura
JSL House with The Privileging Views to The Sea by Bernardes Arquitetura
Obviously, entrance hall, living, and dining rooms become balconies when their frames open to the gourmet area and the pool.
JSL House with The Privileging Views to The Sea by Bernardes Arquitetura
JSL House with The Privileging Views to The Sea by Bernardes Arquitetura
At the double height of the living room, a large fixed glass next to the checkered mesh brise allows seeing the vegetation, protecting it from exposure to the sun, like a veil. Besides, in furniture and accessories, typically beach textures reimagined in a contemporary way. Sofa and armchairs finished in linen, while the rug made of sisal.
Also, the living receives wooden slats on the walls that also cover the ceiling of the lowered area of the hall and dining room, bringing comfort.
JSL House with The Privileging Views to The Sea by Bernardes Arquitetura
At the center of the living room, the steel staircase connects the private areas to the ground floor. Above the hall, the home office allows a certain visual permeability directly to the beach from white metallic fins.
JSL House with The Privileging Views to The Sea by Bernardes Arquitetura
JSL House with The Privileging Views to The Sea by Bernardes Arquitetura
At the end of the dining room, a screen made of sailor rope.
In the bedrooms, sliding frames from floor to ceiling can be completely opened, which together with the colorless glass railing and breezes, bring the breeze and the blue of the horizon to the interior. The bedding follows a pattern of beach colors and textures, such as navy blue, ocher, and nautical striped pattern, and the headboard receives the same wood used on the ground floor.

The JSL House Gallery:

Text by the Architects: Located in a residential condominium in Paraty, in Rio de Janeiro, a few meters away from the beach, the JSL House was designed from the idea of connection – visual, privileging the view to the sea; and living and leisure spaces.

Photo credit: Maíra Acayaba| Source: Bernardes Arquitetura

For more information about this project; please contact the Architecture firm :
– Add: R. Corcovado, 250 – Jardim Botânico, Rio de Janeiro – RJ, 22460-050, Brazil
– Tel: 55 21 2512-7743
– Facebook: https://www.facebook.com/bernardesarq/ 

More Tour of Houses here:


Latest Post