Date of Publishing:

ADVERTISEMENT


Courtyard house M.A. designed by Studio AFS, located on a beautiful plot in Brazil, with the desire is to be more integrated and harmonious with the environment. As a result, by the talent and experience of the architect as well as the sophisticated design, free areas and trees can be seen from virtually every room in the house. Also, integration with the external area is always desirable in places where this is possible.

From the entrance, the house is impressive by the veranda with the Brazilian ipe wood deck transitions with the outside and the pool. It has a spa-hydromassage on a higher level almost like access to the pool, and allows a privileged view of the forest ahead. Finally, a landscaped plaza and bench installed in the shade of Angico. From where one can see the entire house, pool and leisure area.

Besides, the house offers the high end amenities and the luxurious living spaces for the homeowner. The program of this home accommodates on four intermediate levels, with a difference of half a ceiling between them. Whilst, the ground floor, which includes the common areas such as living room, dining room, kitchen, bedroom, bathroom and leisure, suspended from the floor, leaving the land practically intact with its unevenness. The garage and service area are located on the lowest level to the right of the lot. Right above and to the left are the social and leisure areas. Where the intermediate floor is accessed with accommodation for views and an office. Further up, on the last level, is the master suite and the terrace at the height of Angico’s canopy and from where it is possible to see the forest at the height of the trees.

The Architecture Design Project Information:

  • Project Name: Courtyard house M.A.
  • Location: Doutor Tancredo De Almeida Neves, Brazil
  • Project Year: 2018
  • Area: 404 m²
  • Designed by: Studio AFS
The material chosen for a mixed construction system, between metallic system and glass, together with reinforced concrete and ceramic brick masonry, to make a lighter and glazed architecture with large free spans in social areas. Also, to rationalize the construction site.
Courtyard House M.A. Stunning Luxurious Home in Brazil by Studio AFS

ADVERTISEMENT


Courtyard House M.A. Stunning Luxurious Home in Brazil by Studio AFS
The house surrounded with trees and greeny nature. Indeed, it showcases the desire to be integrated with the environment.
Courtyard House M.A. Stunning Luxurious Home in Brazil by Studio AFS

ADVERTISEMENT


The outdoor living spaces includes swimming pool, leisure area and a spa-hydromassage on a higher level. Also, from this place, it offers stunning views of the forest ahead.
Courtyard House M.A. Stunning Luxurious Home in Brazil by Studio AFS

ADVERTISEMENT


Courtyard House M.A. Stunning Luxurious Home in Brazil by Studio AFS
All the corners of the house designed to view and access the trees and nature.
Courtyard House M.A. Stunning Luxurious Home in Brazil by Studio AFS

ADVERTISEMENT


Also, the double high ceiling makes the spaces more spacious.

ADVERTISEMENT


Courtyard House M.A. Stunning Luxurious Home in Brazil by Studio AFS
The kitchen designed with the dark tone, equiped with modern kitchen equipment, brings the comfort and luxury spaces.
Courtyard House M.A. Stunning Luxurious Home in Brazil by Studio AFS
Courtyard House M.A. Stunning Luxurious Home in Brazil by Studio AFS

ADVERTISEMENT


The bedroom is spacious, equiped with hanging TV and sofa, creates a space to relã as well.
Courtyard House M.A. Stunning Luxurious Home in Brazil by Studio AFS
The location where compartmentalization would be inevitable, as in the bedroom and bathroom area, the choice for the masonry system and conventional reinforced concrete structure was the most rational solution.

The Courtyard house M.A. Gallery:


ADVERTISEMENT


Text by the Architects: An area of ​​triangular and irregular shape, a tree and an enormous desire to be more integrated, to be more responsible with the environment where we live, to build with more cleanliness. There was already another project for the same lot, with the same wishes, but another interpretation. Also, the new project should be faithful to the smooth slope of the lot and enhance the view of the reforested area in front of the house and share with Red Angico the status of main attraction on the land.

Photo credit:| Source: Studio AFS

For more information about this project; please contact the Architecture firm :
– Add: Avenida Sete de Setembro, 1183. Carmo Araraquara. São Paulo. Brasil
– Tel: +55-16-3322-6314
– Email: [email protected]

More Tour of Houses here:



ADVERTISEMENT

Latest Post