Date of Publishing:

ADVERTISEMENT


Architecture Design of The Alia Residence

Description About The Project

The Alia Residence designed by Axial Studio is a luxury project which consist of two buildings, the main house and a private clubhouse. Located in Bali, Indonesia, the house offers high end amenities for the owner and comfort spaces for the daily living. Besides, it is a spacious spaces to adapt the family’s members to use.

Indeed, the design of this house focused on a modern tropical style with wood, stone, and brick as the elements. Once entering the site, the house located on the left side with a grand canopy that functioned as a drop-off. Also, the design of the entrance is mainly done using semi – transparent material to build a private feeling while giving good lighting for the foyer. Zoning of this is divided into 3 sides, service, private, and connected with the public area.

Especially, the swimming pool designed to become an attractive point of this house. There are two master bedrooms located on the 1st floor. One faces the pool area and the other one got a private garden for the view.

The Architecture Design Project Information:

The Alia Residence with Modern Tropical Style in Indonesia by Axial Studio
The concept of the living area was to make the pool area the main attraction, so the sitting arrangement was direct to the pool area.

ADVERTISEMENT


The Alia Residence with Modern Tropical Style in Indonesia by Axial Studio

ADVERTISEMENT


The Alia Residence with Modern Tropical Style in Indonesia by Axial Studio
In addition to this, a green grass with trees surrounded the house to create the airy and cool spaces for The Alia Residence.
The Alia Residence with Modern Tropical Style in Indonesia by Axial Studio

ADVERTISEMENT


The Alia Residence with Modern Tropical Style in Indonesia by Axial Studio
The Alia Residence with Modern Tropical Style in Indonesia by Axial Studio

ADVERTISEMENT


Besides, a beautifully designed spiral staircase is the highlight of the room.
The Alia Residence with Modern Tropical Style in Indonesia by Axial Studio
The Alia Residence with Modern Tropical Style in Indonesia by Axial Studio
The large glass door creates the strong indoor outdoor connection.

ADVERTISEMENT


A spacious courtyard of The Alia Residence is an ideal place to play and relax.

ADVERTISEMENT


The Alia Residence with Modern Tropical Style in Indonesia by Axial Studio

The Alia Residence Gallery:


ADVERTISEMENT


Text by the Architects: The Alia is a private residence of a family in Bali consisting of two buildings, the main house, and a private clubhouse. The site is located in the South of Bali, near Sunset Road. Also, the house was the first phase of building built on a land of 2.500 m2 total. The house would have plenty of spaces required to fulfil the family members.

Photo credit: Mario Wibowo| Source: Axial Studio

For more information about this project; please contact the Architecture firm :
– Add: Tangerang, Indonesia
– Instagram: https://www.instagram.com/axial.studio/

More Projects in Indonesia here:



ADVERTISEMENT

Latest Post