Date of Publishing:

ADVERTISEMENT


Architecture Design of The Green House

Description About The Project

The Green House dessigned by AC Arquitetura for a young couple with very particular characteristics program. By the talent and experence, the architect offers the unique idea with the integration between interior and exterior. While, through the implementation of green areas with lots of foliage the privacy could be preserved. Also, due to integrate interior and exterior, the house gains full advantage of the natural light and makes itself integrate with the nature.

A contemporary concept of experience the spaces adopted. As well as the architecture, which mixes current elements and modernist concepts expressed in cobogós and tiles panels. The architectural approach adopted was the hierarchical organization of accesses (main, garage, and services). It is in order to seek a better implementation of the building on the land, which located on a corner of the condominium. The main living area include living room, dining room, kitchen, bedroom and bathroom designed meticulously, creates a chic spaces. On the other hand. the sectors, social and services, would be opposite to the intimate and a large span with a butterfly cover, where the barbecue area is located, would connect the sectors.

One of the highlights of this project, without a doubt, was the “butterfly” shaped coverage. Despite the plastic involved in this roof solution, it was designed with the objective of solve the problem of the project, where need to connect the two blocks. The first being the ground floor (social and service) and the other with two floors (intimate area ) and this solution landed on the architecture.

The Architecture Design Project Information:

From the exterior, The Green House is impressive, spreads on the plot of land. Also, surrounded by green trees in front of it,
The Green House with Interior and Exterior Integration by AC Arquitetura
Indeed, one of the highlights of this project was the “butterfly” shaped coverage. It is a special point in design.

ADVERTISEMENT


The Green House with Interior and Exterior Integration by AC Arquitetura
The Green House with Interior and Exterior Integration by AC Arquitetura
Beautiful swimming pool in the middle of a spacious and airy outdoor space.
An outdoor patio corner next to the swimming pool. From there, allowing owners to enjoy the beautiful natural space.

ADVERTISEMENT


The Green House with Interior and Exterior Integration by AC Arquitetura
The living room with floor to ceiling glass door to enjoy the outdoor views.
The Green House with Interior and Exterior Integration by AC Arquitetura
Also, the kitchen area of The Green House equiped with the modern furniture. A set of dinning table adorned by the hanging lamp. Hence, it makes the cozy feeling.

ADVERTISEMENT


A courtyard with greeny trees.
The Green House with Interior and Exterior Integration by AC Arquitetura
The architect brings the nature into Green House.

ADVERTISEMENT


The Green House with Interior and Exterior Integration by AC Arquitetura

ADVERTISEMENT


The Green House with Interior and Exterior Integration by AC Arquitetura
The Green House with Interior and Exterior Integration by AC Arquitetura
The floor plan of the house.

ADVERTISEMENT


The Green House with Interior and Exterior Integration by AC Arquitetura

ADVERTISEMENT


The Green House with Interior and Exterior Integration by AC Arquitetura
The Green House with Interior and Exterior Integration by AC ArquiteturaThe Green House with Interior and Exterior Integration by AC Arquitetura

ADVERTISEMENT


The Green House Gallery:

Text by the Architects:  The GreenHouse was a project entrusted to us by a young couple, who brought a challenging needs program with very particular characteristics. By aligning the wishes with the project’s constraints, we realized that the architectural response would be the integration between interior and exterior, while, through the implementation of green areas with lots of foliage the privacy could be preserved. The integration between interior and exterior allowed the gain of full natural lighting, sometimes filtered by hollow elements, sometimes by dense vegetation, bringing to the project a very cozy architecture integrated with nature.

Photo credit: Matheus Moura| Source: AC arquitetura

For more information about this project; please contact the Architecture firm :
– Add: R. Dois de Dezembro, 38 – Flamengo, Rio de Janeiro – RJ, 22220-040, Brazil
– Tel: +55 21 2524-1775
– Email: [email protected]

More Projects in Brazil here:



ADVERTISEMENT

Latest Post