Date of Publishing:

ADVERTISEMENT


Architecture Design of Rove House 

Description About The Project

Rove House designed by The Ranch Mine, turns a “Dark and cramped with low ceilings” home into a stunning house with outdoor living connection. The architects focused the redesign to provide a new, indoor/ outdoor living area with ample natural light. Also, adding spaces that were lacking to accommodate their growing family, and reconfiguring the original home to make the most of the existing space.

The first design move was running a majority of the additional parallel to the existing house. Besides, connecting them with a singular linking element containing a new mudroom, powder room, and hall. This strategy separates the new and old. Then, allow the original house to be completely reused while provide the addition with ample natural light and cross – ventilation opportunities for this Rove House.

It also creates a courtyard in the in-between space, a time – tested way of living in the American Southwest. The addition anchored on both ends by a new guest suite and primary suite rendered in white stucco with regularly spaced columns in the middle supporting a pavilion – like roof. The roof covers both the indoor and outdoor living areas with large overhangs that shade the glass and patio during the summer. In addition to this, operable windows on both sides of the living space allow for cross ventilation like the breezeway – inspired design of the patio.

The Architecture Design Project Information:

Rove House, Stunning Renovation Project in Arizona by The Ranch Mine

ADVERTISEMENT


Rove House, Stunning Renovation Project in Arizona by The Ranch Mine
Rove House, Stunning Renovation Project in Arizona by The Ranch Mine
The Rove House viewed in the night.

ADVERTISEMENT


Rove House, Stunning Renovation Project in Arizona by The Ranch Mine
Rove House, Stunning Renovation Project in Arizona by The Ranch Mine

ADVERTISEMENT


Rove House, Stunning Renovation Project in Arizona by The Ranch Mine
Rove House, Stunning Renovation Project in Arizona by The Ranch Mine

ADVERTISEMENT


Rove House, Stunning Renovation Project in Arizona by The Ranch Mine
Rove House, Stunning Renovation Project in Arizona by The Ranch Mine

ADVERTISEMENT


Rove House, Stunning Renovation Project in Arizona by The Ranch Mine
Rove House, Stunning Renovation Project in Arizona by The Ranch Mine

ADVERTISEMENT


Rove House, Stunning Renovation Project in Arizona by The Ranch Mine
Rove House, Stunning Renovation Project in Arizona by The Ranch Mine

ADVERTISEMENT


Rove House, Stunning Renovation Project in Arizona by The Ranch Mine
Rove House, Stunning Renovation Project in Arizona by The Ranch Mine
On the interior, floor – to – ceiling glass in the new living room takes in views of the mountains to the North, views that didn’t exist previously.

ADVERTISEMENT


Rove House, Stunning Renovation Project in Arizona by The Ranch Mine

ADVERTISEMENT


Rove House, Stunning Renovation Project in Arizona by The Ranch Mine
The kitchen of the Rove House has modern furniture.
Rove House, Stunning Renovation Project in Arizona by The Ranch Mine

ADVERTISEMENT


Rove House, Stunning Renovation Project in Arizona by The Ranch Mine
Pocketing glass doors can be hidden behind the plastered fireplace. Also, creating a seamless connection to the patio in this Rove House.

ADVERTISEMENT


Rove House, Stunning Renovation Project in Arizona by The Ranch Mine
Even in the bedroom of this Rove House, the use of large door to get the outdoor views.
Rove House, Stunning Renovation Project in Arizona by The Ranch Mine

ADVERTISEMENT


The plan of Rove House.

ADVERTISEMENT


Rove House, Stunning Renovation Project in Arizona by The Ranch Mine
Rove House, Stunning Renovation Project in Arizona by The Ranch Mine

ADVERTISEMENT


Rove House, Stunning Renovation Project in Arizona by The Ranch Mine

The Rove House Gallery:

Text by the Architects: “Dark and cramped with low ceilings” was the description the homeowners gave of their existing 1970s house in Paradise Valley, Arizona when they reached out to The Ranch Mine with hopes of completely renovating it while adding additional space. The architects focused the redesign on providing a new, indoor/outdoor living area with ample natural light, adding spaces that were lacking to accommodate their growing family. And reconfiguring the original home to make the most of the existing space for this Rove House.

Photo credit: Roehner + Ryan | Source: The Ranch Mine

For more information about this project; please contact the Architecture firm :
– Add: 4340 E Indian School Rd. Suite 21552, Phoenix, AZ 85018
– Tel: (602) 571-3016
– Email: [email protected]

More Projects in United States here:



ADVERTISEMENT

Latest Post