Twin Peaks Residence originally designed in 1964 by architect Albert Lanier and remodeled by Feldman Architecture to suit its new residents’ tastes. Overlooking the Mount Sutro Open Reserve, the renovation inspired by the sloping hill and garden, valorized by opening up the original compartmentalized main floor. Hence, visually and physically connecting it to the spacious rear yard. In addition to clarifying the floor plan and refreshing the interiors, the house is now more directly connected to the outdoors.

Originally, the home was disorienting and dim, manifested in the tight, windy staircase connecting the three floors. Now, light fills every corner of the living areas. Thus, makes it a comfortable, accessible, and a beautiful space for the homeowners to pursue their respective hobbies and come home to after one of their many trips abroad. The home has three levels. The bottom floor contains a foyer and two garages, the second storey houses bedrooms and an office, and the top floor encompasses a living room, dining area and kitchen.

Besides, the structure of the house kept largely intact to celebrate the exposed beams, high ceiling, and Japanese ski cabin – esque design. Also, the master bedroom preceded by a yoga annex and allows immediate access to the rear garden. While the upper living space flows easily out to the comfortable hillside carrel. Running the height of the stairwell is a wood slat screen, acts as a privacy screen that still allows the light to gently filter in. While walking up the stairs, snippets of the garden tease the eyes through the delicate partition. Yet the full view is hidden until reaching the top of the third floor.

The Architecture Design Project Information:

Indeed, tiered gardens, a plunge pool and a triangular loft are among the features that the designer has included in the overhaul of a 1960s house in San Francisco.
Twin Peaks Residence with Light fills every corner by Feldman Architecture
The 2,9955-square-foot residence is nestled into a sloped site in San Francisco’s Twin Peaks neighbourhood.
Twin Peaks Residence with Light fills every corner by Feldman Architecture
The top level features high, peaked ceilings. Capitalising on the height of the space, the team inserted a triangular loft that is accessed via a black ladder. Large windows bathe the reading nook in daylight.
Twin Peaks Residence with Light fills every corner by Feldman Architecture
Twin Peaks Residence with Light fills every corner by Feldman Architecture
Twin Peaks Residence with Light fills every corner by Feldman Architecture
Beneath a pitched ceiling and butterfly -like skylights, sits a cozy reading nook with direct access to a new roof deck, complete with auspicious views of the Golden Gate.
Also, a custom-made wood screen filters natural light and provides privacy.
Twin Peaks Residence with Light fills every corner by Feldman Architecture
Twin Peaks Residence with Light fills every corner by Feldman Architecture
Throughout the dwelling, the team used neutral colours and earthy materials. Original wooden trim, which had yellowed over time, was re-stained.

The Twin Peaks Residence Gallery:

Text by the Architects: Overlooking the natural elegance of the Mount Sutro Open Reserve. The Twin Peaks Residence is a direct reflection of the occupants who live there, two highly active 30-somethings with a passion for yoga and a thirst for travel. Inspired by the sloping hill and bountiful garden. Both client and architect worked in tandem to elevate the property into a modern transformation by opening up the original compartmentalized main floor. Also, with the goal of visually and physically connecting it to the spacious rear yard.

Photo credit: Joe Fletcher| Source: Feldman Architecture

For more information about this project; please contact the Architecture firm :
– Add: 1648 Pacific Ave suite b, San Francisco, CA 94109, United States
– Tel: +1 415-252-1441
– Email: [email protected]

More Tour of Houses in United States here:


Latest Post