Bora Headquarters Villa Merges Modern & Classic Designs by SAOTA

Bora Headquarters Villa  Merges Modern & Classic Designs by SAOTA




Bora Headquarters Villa designed by SAOTA is as a “relaxed resort-style home and work environment”, reflects a contemporary take on Mallorca’s architecture. This villa was created to embody the ideal merger of “contemporary” creativity and classic “regional” flavors. Also, this sentiment is brought to life through a blueprint that stresses outdoor, rural living, state-of-the-art luxuries and timeless designs.

Overlooking the Port d’Andratx, this multi-level villa blends naturally into its surrounding landscape. It is a comfortable family home with four children’s bedrooms. The main bedroom overlooks the incredible vista of port, sea and mountains. The villa offers stunning views and spectacular outliving spaces with patio, infinity pool pool and garden. Besides, the free-flowing design dissolves the threshold between interior and exterior, maximizes the experience of luxury outdoor living. Being a holiday home, the chosen color palette is fresh, earthy and warm with pops of color. Once inside, this luxury villa bring the amenities with wonderful ideas of living room, dining room; kitchen; bedroom and bathroom. Without a doubt, this is a one-of-a-kind contemporary home that’s as luxurious as 5-star resort with the comforts of a home.

The Architecture Design Project Information:

  • Project Name: Bora Headquarters Villa
  • Location: Balearic Islands, Spain
  • Project Year: 2017
  • Site Area: 2630 m2
  • Project Area: 1355 m2
  • Designed by: SAOTA
  • Interior Design: ARRCC & RyS Architects
The complex, steeply sloping, site required careful placement of the building to provide comfortable pedestrian and vehicular access. Its length allowed for the creation of a linear terraced building with every important room, on both the terrace and bedroom level, having uninterrupted views with an emphasis on outdoor living.
Bora Headquarters Villa  Merges Modern & Classic Designs by SAOTA
Also, the entry forecourt leads one into the main living level which opens onto a shaded outdoor terrace, raised half a level above the pool.
The building is a fusion of a contemporary approach with regional influences. The traditional curved tiled roofs in the area inspired the exterior upper eaves and internal gallery where the forms are re-interpreted as a series of stone vaults.
Bora Headquarters Villa  Merges Modern & Classic Designs by SAOTA
Besides, the use of materials includes plaster, stone, wooden pergolas and shutters, aluminum and large expanses of glass.




The pergolas and tree canopies control the sunlight and create a gentle dappled interior feel.
Bora Headquarters Villa  Merges Modern & Classic Designs by SAOTA
The pergolas and tree canopies control the sunlight and create a gentle dappled interior feel.




Bora Headquarters Villa  Merges Modern & Classic Designs by SAOTA
The building reflects a passive design approach with deep overhangs, sliding shutters, screens and recessed doors and windows with natural light and ventilation flooding the interior spaces. In addition to this, the interiors, by ARRCC and Revuelta y Stahn (RyS) Architects, are neutral with accents of textured and hand-crafted pieces. So, the brief creates a balance between comfort and elegance.
Bora Headquarters Villa  Merges Modern & Classic Designs by SAOTA
Bora Headquarters Villa  Merges Modern & Classic Designs by SAOTA
Bora Headquarters Villa  Merges Modern & Classic Designs by SAOTA




Last but not least, the room is a perfect place for working environment, with the beautiful views to the port, mountain and green trees surrounding.
Bora Headquarters Villa  Merges Modern & Classic Designs by SAOTA




The Bora Headquarters Villa Gallery:

Text by the Architects: This relaxed resort-style home and work environment, a short flight from Germany, blends into its surrounding bucolic landscape through its use of form and locally inspired materials. Designed by SAOTA, it reflects a contemporary take on Mallorca’s architecture. The client’s vision for Bora Headquarters was inspired by the airy light-filled spaces of SAOTA’s Cape Town projects that they had previously visited.

Photo credit: Adam Letch| Source: SAOTA

For more information about this project; please contact the Architecture firm :
– Add: 109 Hatfield Street, Gardens, Cape Town, 8001, South Africa
– Tel: +27 (0)21 468 4400
– Email: info@saota.com




More Tour of Modern Houses in Spain here: