Date of Publishing:

ADVERTISEMENT


Architecture Design of Happy House in Begur

Description About The Project

Happy House in Begur designed by SALA Ferusic Architects, located in Aiguablava, a small bay on the Costa Brava, in the town of Begur in the province of Girona. The house set on the hillside, overlooks the natural cove and offers spectacular views to the nature. In addition to this, the project based on criteria of sustainability and integration with the environment.

A philosophy that can be clearly seen in the Happy House project. And not only thanks to its absolutely enviable position overlooking the Mediterranean, the famous Aiguablava Bay on the Costa Brava. Here, the designer found perfectly usable spaces, characterized by a joyful atmosphere. And a successful integration into the local context, as the building does not exceed the street level in height and merges its volume with the landscape. This desire for harmony also translates into the rooftop garden which welcomes users and serves as a scenic promenade that gently guides down towards the house’s entrance, while embracing a patio in its core.

Following the topography, the different levels of the house are organized into a sequence of variable sections that combine and contrast the character of the two floors. Access located on the first floor, reserved for the sleeping area. Here, users led to a glazed room overlooking Aiguablava. And from which a staircase descends through a double height space to the ground floor. The ground floor, on the other hand, accommodates the shared spaces. While on the ground floor the dialogue between the inside and the outside is so intense that the boundary between the two sometimes fades away, the upper floor requires intimacy. The architects thus opted for a slat cladding that also acts as a brise soleil, provides greater thermal comfort.

The Architecture Design Project Information:

Happy House in Begur has a landscaped roof, which slopes gently down to the different levels of the terrain.

ADVERTISEMENT


Happy House in Begur integrates environment by SALA Ferusic Architects
Happy House in Begur integrates environment by SALA Ferusic Architects

ADVERTISEMENT


Happy House in Begur integrates environment by SALA Ferusic Architects

ADVERTISEMENT


Happy House in Begur integrates environment by SALA Ferusic Architects
Indeed, the green roof of Happy House in Begur not only ensures greater integration with the natural context of the slope. But helps to isolate the roof of the house, further emphaze the desire to reduce the carbon footprint of the house.

ADVERTISEMENT


Happy House in Begur integrates environment by SALA Ferusic Architects
Happy House in Begur integrates environment by SALA Ferusic Architects
Happy House in Begur integrates environment by SALA Ferusic Architects

ADVERTISEMENT


Besides, a walking route where the views of the cove and the autochthonous vegetation are of great importance.
Happy House in Begur integrates environment by SALA Ferusic Architects

ADVERTISEMENT


Happy House in Begur integrates environment by SALA Ferusic Architects
Happy House in Begur integrates environment by SALA Ferusic Architects

ADVERTISEMENT


Happy House in Begur integrates environment by SALA Ferusic Architects

ADVERTISEMENT


All the rooms of this Happy House in Begur designed to take advantage from location. It brings stunning views to the nature outside.
Happy House in Begur integrates environment by SALA Ferusic Architects

ADVERTISEMENT


Happy House in Begur integrates environment by SALA Ferusic Architects
Happy House in Begur integrates environment by SALA Ferusic Architects

ADVERTISEMENT


Happy House in Begur integrates environment by SALA Ferusic Architects
Happy House in Begur integrates environment by SALA Ferusic Architects

ADVERTISEMENT


Happy House in Begur integrates environment by SALA Ferusic Architects
Happy House in Begur integrates environment by SALA Ferusic Architects

ADVERTISEMENT


The Happy House in Begur Gallery:

Text by the Architects: The Happy House is a private house that sits on the slope of Aiguablava, in Begur (Girona – Spain), overlooks the natural cove. The principles for its design are based on sustainability and respect for its immediate environment, from its integration into the terrain and the landscape to its energy efficiency and low carbon footprint.

Photo credit: Marcela Grassi| Source: SALA FERUSIC Architects

For more information about this project; please contact the Architecture firm :
– Add: Carrer de Sant Salvador, 63, 65, 08024 Barcelona, Spain
– Tel: +34 933 68 52 76
– Email: [email protected]

More Projects in Spain here:



ADVERTISEMENT

Latest Post