Architecture Design of Fondue House

Description About The Project

Fondue House recently designed by Castlepeake Architects, a Sydney based architectural practice with many years experience, is an elegant project. Indeed, this house suceeded to seek the inspiration from beyond its boundaries to fulfill the client’s desire for natural light and an increased connection to surroundings.

In addition to this, the sense of space within the house belies its size, achieved through the interconnection of spaces and relationship to garden areas. Also, operable shutters open onto tall voids above the stairs and kitchen, provide the opportunity for visual connection and casual interaction.

Besides, a lush garden can be found where the underutilized side passage was once located. While a roof garden off the master bedroom provides a continuous vegetated outlook into the neighboring treetops. The addition of just 4 sq/m to the ground level extends the living space from side boundary to boundary. While the rear yard and side passage gardens are visually drawn into the space.

The Architecture Design Project Information:

Fondue House surrounded by a lush garden. It brings the airy space and freshness.
Fondue House, Brand-new House in Australia by Castlepeake Architects
Materials of this Fondue House chosen for their texture and rawness are paired with bold colors, while architectural detailing imbued with a sense of suburban nostalgia.
Fondue House, Brand-new House in Australia by Castlepeake Architects
Fondue House, Brand-new House in Australia by Castlepeake Architects
Fondue House, Brand-new House in Australia by Castlepeake Architects
Fondue House, Brand-new House in Australia by Castlepeake Architects
The indoor outdoor connection to create the views to the outdoor.
Fondue House, Brand-new House in Australia by Castlepeake Architects
Fondue House, Brand-new House in Australia by Castlepeake Architects

The Fondue House Gallery:

Text by the Architects: A small semi with a tall Northern neighbor, the existing dwelling sought inspiration from beyond its boundaries to fulfill the client’s desire for natural light and an increased connection to their surroundings. Borrowed views presented themselves from the upper level to the canopy of trees within the street and over the densely planted rear neighbors’ garden. Besides, the alignment of the stair void proves a clear line of sight extending the length of the house and drawing light to the level below.

Photo credit: Tom Ferguson| Source: Castlepeake Architects

For more information about this project; please contact the Architecture firm :
– Add: 7/136 Willoughby Rd, Crows Nest NSW 2065, Australia
– Tel: +61 2 9437 1800
– Email: [email protected]

More Projects in Australia here:


Latest Post