Kaleth House designed by Di Frenna Arquitectos is a stunning and luxurous house. This home located in Colima, Mexico, face nature and framed by a vast vegetation of primaveras, parotas and papelillos. The project plays with levels and with an evident horizontality in its volumes. So, it generates a long perspective and allows the opening of most of the spaces, letting the wind and the views pass by to advocate what happens outside. Besides, the material selection, was determined to choose components that were extracted from the surroundings, stone from Colima Volcano, which ends the panoramic view of the house.

The architecture program spreads over 3 floors: the lower level houses the bar and the TV room; completely social spaces that are affably related to the garden of the house. Besides, in intermediate level; where the pool, terrace, living room and kitchen share unique landscapes and a transformable antagonistic atmosphere that allows you to enjoy privacy or the company of more guests. Finally, a much more private area provided at the highest level, which surrounds the rooms in an isolated environment, and still does not neglect the preeminence of enjoying the horizon.

The Architecture Design Project Information:

Kaleth House Opens in a Trapezoid-shaped Way by Di Frenna Arquitectos
Homogeneity achieved under the composition of natural elements such as stone or the parota wood. And their combination with others of industrial affinity, such as steel and concrete, provoked a balance and a perfect order that gave richness to the aesthetics of the house.
Kaleth House Opens in a Trapezoid-shaped Way by Di Frenna Arquitectos
In the back facade, the project plays with levels and with an evident horizontality in its volumes.
Kaleth House Opens in a Trapezoid-shaped Way by Di Frenna Arquitectos
This way structural solutions, not only fulfilled the design’s function, but also made possible the exceptional cantilever which extrudes from the volumes on the back facade. Thereby, the assembly of steel columns and beams with concrete where key on the project’s configuration.
Kaleth House Opens in a Trapezoid-shaped Way by Di Frenna Arquitectos
Kaleth House Opens in a Trapezoid-shaped Way by Di Frenna Arquitectos
Kaleth House Opens in a Trapezoid-shaped Way by Di Frenna Arquitectos
Kaleth House Opens in a Trapezoid-shaped Way by Di Frenna Arquitectos
Kaleth House Opens in a Trapezoid-shaped Way by Di Frenna Arquitectos
Also, the pool, the stone and wood combine with each other, bring the stunning place.
Kaleth House Opens in a Trapezoid-shaped Way by Di Frenna Arquitectos
Kaleth House Opens in a Trapezoid-shaped Way by Di Frenna Arquitectos
Kaleth House Opens in a Trapezoid-shaped Way by Di Frenna Arquitectos
Kaleth House Opens in a Trapezoid-shaped Way by Di Frenna Arquitectos
Kaleth House Opens in a Trapezoid-shaped Way by Di Frenna Arquitectos
The front facade, a concrete “L” is placed and opposed over a permeable wood and crystal entrance.
From the top view of the house, it presents a trapezoid-shaped layout.
Kaleth House Opens in a Trapezoid-shaped Way by Di Frenna Arquitectos
Kaleth House Opens in a Trapezoid-shaped Way by Di Frenna Arquitectos
The living room with unique landscape views.
Kaleth House Opens in a Trapezoid-shaped Way by Di Frenna Arquitectos
In addition to this, the small garden located at the entrance of the house.
Kaleth House Opens in a Trapezoid-shaped Way by Di Frenna Arquitectos

The Kaleth House Gallery:

Text by the Architects: Facing nature and framed by a vast vegetation of primaveras, parotas and papelillos, a terrain with two clearly marked axes that open in a trapezoid-shaped way, is displayed. With 12 meters on the front and an opening for up to 50 meters in the back, the proposal should solve the complexity of the lot, which arises the concept that projected Casa Kaleth.

The design exposes a discreet front facade. In it, the variety of proposed and perfectly combined textures start to show up. A concrete “L” placed and opposed over a permeable wood and crystal entrance, followed by a solid stone volume. The designed language in the back facade directed to the contrary, where the answer was an invasion that collided with imposing and geometric bodies, which channel the user’s view to the landscape, creating a “telescope” effect in the phenomenology that experienced when touring the house.

Photo credit: Oscar Hernández| Source: Di Frenna Arquitectos

For more information about this project; please contact the Architecture firm :
– Add: Tercer Anillo Periferico #137, Plaza Aria Local 5, Residencial Esmeralda Nte., 28017 Colima, Col., Mexico
– Tel: +52 312 223 3197
– Email: [email protected]

More Tour of Houses here:


Latest Post