Architecture Design of Casa Pattaya

Description About The Project

Casa Pattaya designed by MakeAscene is a prominent project which showcases the the laid-back nature of the seaside town. Also, it is bold and impressive among the other houses surrounding. By the creation and talent, the architect carefully put the massing placement and utilizes the negative space as the feature element, to create the overall architecture composition.

Indeed, the inside-out nature of the house is then expressed in various areas. The arrival courtyard is penetrating to the central living deck. Then, it creates an in-between area that is convertible to be either an indoor or outdoor living area. On the other hand, the idea carried on to the internal living room with flowing space to the main staircase with light well punctured through for natural light.

In addition to this, the frontage fully opens for every room on the second floor. Also, the common area then acts as a bridge over the convertible living deck underneath and connects between bedrooms on both wings. Indeed, the architect managed to create a serene and pleasant outdoor space while still being able to block away from the unwanted visuals from the surroundings.

The Architecture Design Project Information:

The isolated entertainment wing designed as an adjoined pavilion with a surrounding timber colonnade as the semi-outdoor circulation.
Indeed, the Casa Pattaya is really prominent with the steady grey exterior.
Casa Pattaya Shows the Laid-back of Nature in Thailand by MakeAscene
The indoor outdoor spaces to create airy feeling.
Casa Pattaya Shows the Laid-back of Nature in Thailand by MakeAscene
A large swimming pool designed for the owner’s demand.
Casa Pattaya Shows the Laid-back of Nature in Thailand by MakeAscene
Casa Pattaya Shows the Laid-back of Nature in Thailand by MakeAscene
The main staircase then arrived on the second floor with a common area wrapped around the light well.
Casa Pattaya Shows the Laid-back of Nature in Thailand by MakeAscene
Indeed, the architect brings the nature to the room with the green tree. Hence, it makes Casa Pattaya close to nature.
Casa Pattaya Shows the Laid-back of Nature in Thailand by MakeAscene
Casa Pattaya Shows the Laid-back of Nature in Thailand by MakeAscene
Casa Pattaya Shows the Laid-back of Nature in Thailand by MakeAscene
The floor plan of Casa Pattaya.
Casa Pattaya Shows the Laid-back of Nature in Thailand by MakeAscene
Casa Pattaya Shows the Laid-back of Nature in Thailand by MakeAscene
Casa Pattaya Shows the Laid-back of Nature in Thailand by MakeAscene

The Casa Pattaya Gallery:

Text by the Architects: Designing a house in the high-density area of the resort town of Pattaya takes a few design techniques from here and there. On one aspect the house is expected to express the laid-back nature of the seaside town, on the other hand, the surroundings are quite cramped with neighbor walls right next to ours. The architect then carefully studies massing placement and utilizes the negative space as the feature element to craft the overall architectural composition.

Photo credit: Krisada Boonchaleow| Source: MakeAscene

For more information about this project; please contact the Architecture firm :
– Add: 1016 Srifuengfung building Floor 9th Rama4 rd, Silom, Bang Rak, Bangkok 10500, Thailand
– Tel: +66 63 635 9980
– Email: [email protected]

More Projects in Thailand here:


Latest Post