Architecture Design of Laurel Way House

Description About The Project

Laurel Way House designed by Whipple Russell Architects with an aesthetic idea driving was that each room or space should be a jewel box, an individually conceived, precisely functional and dramatic sensory experience with its own depth of architecture. Indeed, the architectural concept of this luxurious mansion is based on the idea that every room or space provides an individually conceived ambiance. The walls inside the house seem to appear like floating panels. It gives the feeling that always connected to the outdoors. This special effect achieved with adherence to accurate symmetry of beams, support panels, tiles, and sightlines. And also that walls do not meet the ceilings. Also, three tiers of greenery and two water channels surround the house giving it the look of an island.

The front entry steps lead to a 14 ft. wood pivot door flanked entirely by glass, and then into the main floor foyer. To the left, a section of glass flooring reveals a wine room below, with storage for 1000 bottles, and cantilevered wenge wood stairs, which float upward to the bedrooms. Once insides, the living and dining areas are a study in chocolate and creamy whites carried through to the exterior surfaces, achieved with Texston’s Lime based plaster, and offset by rough split-faced stone and dark wenge wood.

In addition to this, other specialty features include a roomy home theater with a fully equipped wet bar, hidden fabric-covered sound panels, plush couches and leather chairs. Push a button and the lights go down, the curtains open and it’s show time. Behind the screen is a window onto a Zen garden enclosure.

The Architecture Design Project Information:

Laurel Way House in Beverly Hills, California by Whipple Russell Architects
A roof terrace encourages the region’s fondness for outdoor living.
Laurel Way House in Beverly Hills, California by Whipple Russell Architects
The internal courtyard.
Laurel Way House in Beverly Hills, California by Whipple Russell Architects
The Laurel Way positioned on a plateaued area of land in Beverly hills.
Laurel Way House in Beverly Hills, California by Whipple Russell Architects
An external terrace provides an extension of indoor living accommodation.
Laurel Way House in Beverly Hills, California by Whipple Russell Architects
Laurel Way House in Beverly Hills, California by Whipple Russell Architects
Laurel Way House in Beverly Hills, California by Whipple Russell Architects
Laurel Way House in Beverly Hills, California by Whipple Russell Architects
Indeed, deep chocolate tones compliment the white floors and custom-made furnishings of Laurel Way house.
Laurel Way House in Beverly Hills, California by Whipple Russell Architects
One of the dwelling’s many areas of relaxation.
Laurel Way House in Beverly Hills, California by Whipple Russell Architects
The spacious dining room.
Laurel Way House in Beverly Hills, California by Whipple Russell Architects
Besides, the internal space is clearly defined and well organized.
Also, the master bedroom, which offers expansive views across the sprawling city.

The Laurel Way House Gallery:

Text by the Architects: Falling down a slope in Beverly Hills, California, Laurel Way Residence can without much of a stretch be confused for a colorful occasion resort. Indeed, Whipple Russell Architects needed to accomplish an offbeat outline, where “every room or space ought to be a gem box, an exclusively imagined, correctly utilitarian and emotional tactile involvement with its own particular profundity of structural engineering”.

Photo credit: William Maccollum| Source: Whipple Russell Architects

For more information about this project; please contact the Architecture firm :
– Add: 15233 ventura blvd, suite ph9, sherman oaks, ca 91403
– Tel: (323) 962-5800
– Email: [email protected]

More Houses in United States here:


Latest Post