Architecture Design of Ice Su House

Description About The Project

Ice Su house designed by Junsekino Architect and Design, sits on 300 square meter plot of land in Bangkok,Thailand. There is a two-story house with a high degree of privacy and close relationship with the surrounding nature. Also, this house has a simple form, comfortable and warm interior, contributing to the homeowner feeling of peace and comfort.

The landscape architecture takes into consideration the space of the inner court, which is located in the area where it can utilize the house’s garden and green space to separate private living area from the public road situated toward the front of the house. Also, the design of the inner court intends for the space to correspond with the presence of the living spaces and how they are used. This house divided into 3 areas according to the level of privacy and the needs of the owner, include: terrace, common space and main living area. In addition to this, the architects also arranged more skylights on the roof to improve the ability to get light for the house. Besides, the court at the ground level connecting to the yoga room is designed into a rock garden, using feature stones and gravel floor with the rather confined space.

Once insides, the living area raised above the ground to ensure privacy and reserve more space below as a parking place for the family. Besides, this house has many windows around, which have the effect of taking in light and air. But carefully shielded by a large slanted roof system to help limit the visibility of passersby. The accommodation thus ensures a good connection with the outside space for homeowners to enjoy nature. Whilst, ensuring the necessary privacy for the process of daily living.

The Architecture Design Project Information:

Ice Su house for privacy, close to nature by Junsekino Architect and Design
The Ice Su house stands out thanks to the sloping roof design and bright white paint color.
Ice Su house for privacy, close to nature by Junsekino Architect and Design
The 2-storey house becomes sparkling and beautiful under the electric lights when night falls.
Ice Su house for privacy, close to nature by Junsekino Architect and Design
Ice Su house for privacy, close to nature by Junsekino Architect and Design
Ceiling doors, doors and glass balustrades ensure the circulation of light in the house.
Ice Su house for privacy, close to nature by Junsekino Architect and Design
As a nature lover, the owner requires a separate area to plant trees. Hence, the architects therefore arranged a small corner under the roof to take advantage of the light and air from the ceiling doors to help the trees grow and develop well in the conditions of the 2-storey house. As a result, the living space also becomes fresh and comfortable, contributing to bringing homeowners moments of relaxation and peace.
Ice Su house for privacy, close to nature by Junsekino Architect and Design
Ice Su house for privacy, close to nature by Junsekino Architect and Design
Ice Su house for privacy, close to nature by Junsekino Architect and Design
Indeed, interior design of this Ice Su house is simple, harmonious colors create a feeling of lightness and comfort.
Ice Su house for privacy, close to nature by Junsekino Architect and Design
Pets are also a hobby of homeowners. Therefore, the architect has arranged a separate small space to raise cats. The area made of wood and divided into 3 floors, above there are small niches for accommodation and stairs for cats to work and play every day.
Ice Su house for privacy, close to nature by Junsekino Architect and Design
The stone-clad bathroom has soft and beautiful rounded corners.
Ice Su house for privacy, close to nature by Junsekino Architect and Design
Ice Su house for privacy, close to nature by Junsekino Architect and Design

The Ice Su House Gallery:

Text by the Architects: Ice sue’s house is a two – stories house located in the residential area in Bangkok. Surrounded by the neighbors, the owners required a living area with high level of privacy yet remained some relation to the outside nature. Hence, this contradiction of condition is being physically interpreted into an architectural form and space.

Photo credit: Spaceshift Studio| Source: Junsekino Architect and Design

For more information about this project; please contact the Architecture firm :
– Add: 189 41 9 ซอย, 4/1 Rama IX Rd, Suan Luang, Bangkok 10250, Thailand
– Tel: +66 2 314 2228
– Email: [email protected]/ [email protected]

More Projects in Thailand here:


Latest Post