Date of Publishing:

ADVERTISEMENT


Architecture Design of Suspension House

Description About The Project

Suspension House designed by Fougeron Architecture, is one of those rare architectural statements that only comes along once in a generation. The combination of site, vision, and skill is so often squandered, but the San Francisco – based architect Anne Fougeron has translated her clients’ desires into spectacular reality. Also, respecting the wildness of the site without compromising on the clarity of the design.

The existing house occupies the kind of site that is not only rare but actually forbidden. So Fougeron and her team had to make the most of the opportunity. The original house had to be retrofitted with new structure to support the load of the new additions. All while touching only lightly on the ground. In addition to this, the goal with this unique site was to enhance the relationship of the structure to the nearby bodies of water and the rock face.

To allow for the expansion of the third floor and to remove previous structural columns in the creek bed, a steel structure inserted underneath the existing floors. Rather than hide this support system, it exposed on all the floors. The first two floors’ structure and orientation follow the existing house, but the new third floor rotates 90 degrees to better relate to the site. This shift breaks up the mass of the structure, giving some levity and height, while differentiating itself from the lower floors. Once insides, with structural elements and fixtures like the staircase and kitchen finished in dark colors and floors, ceilings, and internal wall planes in white, the house set up as a simple, unassuming frame to the wilderness beyond.

The Architecture Design Project Information:

The two lower floors stay studiously within the confines of the original building. Yet the minimal glass volumes, steeped in the surrounding beauty, feel more expansive than ever.
Suspension house with classic, modern aesthetic by Fougeron Architecture

ADVERTISEMENT


Suspension house with classic, modern aesthetic by Fougeron Architecture
The Suspension house entered from the second floor via a walkway threaded through the forest, with an open plan living and dining space occupying the entire level.
Suspension house with classic, modern aesthetic by Fougeron Architecture
Suspension house with classic, modern aesthetic by Fougeron Architecture
Decks at front and rear overlook the creek, which runs East-West beneath the Suspension house.

ADVERTISEMENT


Suspension house with classic, modern aesthetic by Fougeron Architecture
Suspension house with classic, modern aesthetic by Fougeron Architecture
Indeed, the proximity to water has been exploited at every conceivable occasion.

ADVERTISEMENT


Suspension house with classic, modern aesthetic by Fougeron Architecture
Suspension house with classic, modern aesthetic by Fougeron Architecture

ADVERTISEMENT


Suspension house with classic, modern aesthetic by Fougeron Architecture
Suspension house with classic, modern aesthetic by Fougeron Architecture

ADVERTISEMENT


Transparent materials are used throughout, include floor to ceiling windows, glass doors and balustrades, and open tread staircases. Hence, ensuring that the verdant cliffs, surrounding forest and running water felt from every room in the house.
A separate guest house is located alongside the path to the main house of this Suspension house, with black cladding to distinguish it, and a sleeping platform and galley kitchen.

ADVERTISEMENT


Suspension house with classic, modern aesthetic by Fougeron Architecture

ADVERTISEMENT


Suspension house with classic, modern aesthetic by Fougeron Architecture

ADVERTISEMENT


Suspension house with classic, modern aesthetic by Fougeron Architecture

ADVERTISEMENT


Suspension house with classic, modern aesthetic by Fougeron Architecture

ADVERTISEMENT


Suspension house with classic, modern aesthetic by Fougeron Architecture

ADVERTISEMENT


Suspension house with classic, modern aesthetic by Fougeron Architecture
Suspension house with classic, modern aesthetic by Fougeron Architecture
Suspension house with classic, modern aesthetic by Fougeron Architecture
The floor plan of this Suspension house.

ADVERTISEMENT


Suspension house with classic, modern aesthetic by Fougeron Architecture

ADVERTISEMENT


The Suspension House Gallery:

Text by the Architects: Suspended between two beautiful California hills, this remodel Suspension house spans a creek and boasts a waterfall in the back yard.

Photo credit: Joe Fletcher| Source: Fougeron Architecture

For more information about this project; please contact the Architecture firm :
– Add: 521 Francisco St, San Francisco, CA 94133, United States
– Tel: +1 415-641-5744
– Email: [email protected]

More House in United States here:



ADVERTISEMENT

Latest Post